Huggeormen

Fælleskøkken i bygning K

Fællesværksted i Bygning K

Huggeormen ligger ved bygning K, som ses i den røde cirkel

Huggeormen ligger ved bygning K, som ses i den røde cirkel

Fællesværksted i bygning K

Fælleskøkken i bygning K

Huggeormen

Huggeormen er en kunstnerdrevet udendørs skulpturværkstedsplads for kunstnere i Aarhus, der har eksisteret siden 2019. En fælles faglig platform for netværk og vidensdeling, hvor der kan arbejdes med kunstprojekter i store formater – og med de processer, der larmer, fylder, ryger, støver, sviner – som ikke kan rummes i et normalt atelier.

Huggeormen består af en 40 fods container til opbevaring, en stor overdækning, strøm, trykluft, arbejdsborde, udendørslys, etc. Huggeormen er en del af Institut for (X), og ligger i Den Grønne Kile – et område, der strækker sig fra Godsbanen til Ringgadebroen.

Stedet er placeret ved bygning K, hvor der er adgang til fællesfaciliteter som køkken, værksted, toilet og varme.

Huggeormen arrangerer en del forskellige netværks-arrangementer og kurser. Fx kurser i stenhugning, støbning, Raku og Pit-brændinger etc.

Desuden huses større fælles kunstprojekter på pladsen med opbygning af installation og ovn/brænding som fx:

Huggeormen arbejder hele tiden på at udvikle nye tiltag. Det seneste store projekt er Firefly, der er en bæredygtig brændefyret keramisk ovn. Der findes ingen brændefyrede fællesovne i Jylland, og derfor må man rejse helt til Sjælland med sine ting, for at brænde der. Pt. arbejdes med skitser, bæredygtige teknikker, budgetter, møder m myndigheder, samarbejdes med andre internationale ovn-communitys – og forskellige fonde ansøges med henblik på at skaffe penge til at bygge Firefly – ovnen.

Huggeormen samarbejder med flere skoler og institutioner:  Det Jyske Kunstakademi, Århus Kunstakademi, Århus Billed – og Medieskole, Godsbanens Selvejende Institution, Aarhus Billedkunstcenter og organisationerne: Billedkunstnernes Forbund og Danske Kunsthåndværkere og Designere.

Stedet drives af en forening, og finansieres af brugerbetaling fra faste eller midlertidige brugere, eller via indtægter fra kurser og events arrangeret af Huggeormen.

Har du lyst til at blive medlem, leje dig ind for kortere eller længere perioder, lave kurser, projekter, events el.a., så skriv til: huggeormemail@gmail.com.

Medlemskab af Huggeormen koster 200 kr. om året.